A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Rizspuding
A tejberizsnél krémesebb, gyümölccsel, magokkal remekül variálható a rizspuding. Ha lisztmentes, tejmentes desszertet szeretnél ez egy tuti választás! |
Hozzávalók
½ csésze rizs |
⅔ csésze víz |
½ csésze mandulatej |
⅓ csésze Danone natúr joghurt |
2 teáskanál Agar-agar |
ízlés szerint barnacukor |
1 teáskanál fahéj |
¼ teáskanál vaníliakivonat |
¼ teáskanál mandula aroma |
1 evőkanál mazsola |
1 csipet só |
elkészítés
Egy közepes lábasba tedd bele a rizst és a vízet és forrald fel. Egy kisebb tálban keverd össze amandulatejet, sót, vaníliát, mandula aromát, barna cukort és fahéjat. Add a keveréket a rizshez és keverd el. Lassú tűzön főzd kb 35 percig. Vedd le a tűzről és keverd hozzá a joghurtot. Öntsd a kész pudingot desszertes tálkákba és szórj mazsolát a tetejére. |
A SZAKÁCS TIPPJE
Ez a puding önmagában is mennyei, de megkoronázhatod még egy kis gyxümölcsjoghurttal is! |