Rizspuding

A tejberizsnél krémesebb, gyümölccsel, magokkal remekül variálható a rizspuding. Ha lisztmentes, tejmentes desszertet szeretnél ez egy tuti választás!

Hozzávalók

½ csésze rizs
⅔ csésze víz
½ csésze mandulatej
⅓ csésze Danone natúr joghurt
2 teáskanál Agar-agar
ízlés szerint barnacukor
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál vaníliakivonat
¼ teáskanál mandula aroma
1 evőkanál mazsola
1 csipet só

elkészítés

Egy közepes lábasba tedd bele a rizst és a vízet és forrald fel.
Egy kisebb tálban keverd össze amandulatejet, sót, vaníliát, mandula aromát, barna cukort és fahéjat.
Add a keveréket a rizshez és keverd el.
Lassú tűzön főzd kb 35 percig.
Vedd le a tűzről és keverd hozzá a joghurtot.
Öntsd a kész pudingot desszertes tálkákba és szórj mazsolát a tetejére.

A SZAKÁCS TIPPJE

Ez a puding önmagában is mennyei, de megkoronázhatod még egy kis gyxümölcsjoghurttal is!