A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Ízletes gyümölcskenyér
Ez a klasszikus gyümölcskenyér recept nem hiányozhat a kedvencek közül! A gyümölcskenyér vagy más néven püspökkenyér nem hiányozhat akarácsonyi asztalról, de egyszerű elkészítése és eltarthatósága méltán népszerűvé teszi az év minden időszakában. Ez a bevált recept ízlésed szerint variálható bármilyen szárított gyümölccsel, magokkal, akár csokoládéval is. |

Hozzávalók
1 csésze liszt |
3 evőkanál Danone Natúr joghurt |
2 csésze vegyes aszalt gyümölcs |
½ csésze vaj |
2 csésze meggy |
4 db tojás |
¾ csésze barna cukor |
2 evőkanál mazsola |
2 teáskanál citrom vagy narancslé |
1 teáskanál sütőpor |
1 teáskanál fahéj |
1 teáskanál vanília kivonat |
1 csipet só |
elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Keverd össze a lisztet, sütőport, sót és fahéjat egy közepes méretű edényben. Egy másik tálban keverd össze a vajat, barna cukrot, vaníliakivonatot, citromlevet, joghurtot és a tojásokat. Lassan öntsd a száraz keveréket a masszához és keverd símára. Szórd az aszalt gyümölcsöt, meggyet és mazsolát a masszába. Vajazz ki egy őzgerincformát vagy egy kerek tortaformát. Öntsd a sütemény masszát a sütőformába és süsd 45-60 perc alatt míg aranybarna nem lesz. |
A SZAKÁCS TIPPJE
A gyümölcskenyér bármilyen aszalt gyümölccsel finom, akár kókuszreszelékkel is. |