Ízletes gyümölcskenyér

Ez a klasszikus gyümölcskenyér recept nem hiányozhat a kedvencek közül! A gyümölcskenyér vagy más néven püspökkenyér nem hiányozhat akarácsonyi asztalról, de egyszerű elkészítése és eltarthatósága méltán népszerűvé teszi az év minden időszakában. Ez a bevált recept ízlésed szerint variálható bármilyen szárított gyümölccsel, magokkal, akár csokoládéval is.

Hozzávalók

1 csésze liszt
3 evőkanál Danone Natúr joghurt
2 csésze vegyes aszalt gyümölcs
½ csésze vaj
2 csésze meggy
4 db tojás
¾ csésze barna cukor
2 evőkanál mazsola
2 teáskanál citrom vagy narancslé
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanília kivonat
1 csipet só

elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Keverd össze a lisztet, sütőport, sót és fahéjat egy közepes méretű edényben.
Egy másik tálban keverd össze a vajat, barna cukrot, vaníliakivonatot, citromlevet, joghurtot és a tojásokat.
Lassan öntsd a száraz keveréket a masszához és keverd símára.
Szórd az aszalt gyümölcsöt, meggyet és mazsolát a masszába.
Vajazz ki egy őzgerincformát vagy egy kerek tortaformát.
Öntsd a sütemény masszát a sütőformába és süsd 45-60 perc alatt míg aranybarna nem lesz.

A SZAKÁCS TIPPJE

A gyümölcskenyér bármilyen aszalt gyümölccsel finom, akár kókuszreszelékkel is.