A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Gyümölcsös flan
Puding helyett készíts előkelő francia desszertet! A flan a zselatinnak köszönhetően egy kocsonyás állagú édes desszert, melyhez többféle szószt is készíthetsz. Kísérletezhetsz különböző gyümölcsökkel, de kipróbálhatod karamellöntettel is. |
Hozzávalók
1 ⅔ csésze kókusztej |
¾ csésze Danone natúr joghurt |
2 evőkanál méz |
1 teáskanál tejpor |
2 csomag agar-agar vagy zselatin |
2 citrom leve |
½ csésze víz |
A díszítéshez: |
1 ½ csésze fagyasztott gyümölcs |
2 evőkanál méz |
elkészítés
Oldd fel az agar-agart a fél csésze vízben. A kókusztejet tedd bele egy serpenyőbe, és forrald fel. Keverd össze a kókusztejet, a joghurtot, a tejport, a citromlevet és a mézet. Add hozzá az agar-agart és keverd 10 mp-ig. A keveréket oszlasd el kis edénykékben. Tedd be a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára. Díszítés: Olvaszd ki a gyümölcsöket, és melegítsd addig a mézet, míg meg nem ovlad. Keverd össze őket és öntsd rá a flanra. |
A SZAKÁCS TIPPJE
Édesítés céljából használhatsz a máz helyett agave- vagy juharszirupot. |