Gyümölcsös flan

Puding helyett készíts előkelő francia desszertet! A flan a zselatinnak köszönhetően egy kocsonyás állagú édes desszert, melyhez többféle szószt is készíthetsz. Kísérletezhetsz különböző gyümölcsökkel, de kipróbálhatod karamellöntettel is.

Hozzávalók

1 ⅔ csésze kókusztej
¾ csésze Danone natúr joghurt
2 evőkanál méz
1 teáskanál tejpor
2 csomag agar-agar vagy zselatin
2 citrom leve
½ csésze víz
A díszítéshez:
1 ½ csésze fagyasztott gyümölcs
2 evőkanál méz

elkészítés

Oldd fel az agar-agart a fél csésze vízben.
A kókusztejet tedd bele egy serpenyőbe, és forrald fel.
Keverd össze a kókusztejet, a joghurtot, a tejport, a citromlevet és a mézet.
Add hozzá az agar-agart és keverd 10 mp-ig.
A keveréket oszlasd el kis edénykékben.
Tedd be a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára.
Díszítés:
Olvaszd ki a gyümölcsöket, és melegítsd addig a mézet, míg meg nem ovlad.
Keverd össze őket és öntsd rá a flanra.

A SZAKÁCS TIPPJE

Édesítés céljából használhatsz a máz helyett agave- vagy juharszirupot.