A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Epres panna cotta
Olaszországnak nem csak a tiramisut és az isteni café lattét köszönhetjük, hanem a panna cottát is. Ehhez az olasz desszerthez csupán tejre, valamilyen sűrítő anyagra (pl. agar-agar), cukorra és egy kis vaníliakivonatra lesz szükséged. A tetejét pedig díszítheted bármilyen gyümölcsös, esetleg karamellás öntettel. Ne félj az epren kívül más gyümölcsökkel is kísérletezni! |
Hozzávalók
¾ csésze tejszín vagy tej |
1 csésze Danone natúr joghurt |
2 evőkanál cukor |
½ teáskanál vaníliakivonat |
2 teáskanál Agar-agar |
2 evőkanál gyümölcs |
díszítéshez málna, eper vagy áfonya |
elkészítés
Vajazz ki 6 kis poharat. A mérőpohárban keverd össze az agar-agart és a mandulatejet. Egy közepes lábasban folyamatos kavarás mellett forrald fel a mandulatejet. Öntsd ki a joghurtot, majd tedd bele a cukrot, a tejszínt vagy tejet és keverd addig, míg egyenletes nem lesz. Add hozzá a vanília kivonatot. Egyenlően oszd el a keveréket a poharakban. Tedd be 20 percre a fagyasztóba a poharaharakat, és néha keverd meg. Hűtve, gyümölcsökkel díszítve tálald. |
A SZAKÁCS TIPPJE
A krémesebb textúráért hagyd a hűtőben több órán keresztül - akár 2 napig is eláll a hűtőben. |