Epres panna cotta

Olaszországnak nem csak a tiramisut és az isteni café lattét köszönhetjük, hanem a panna cottát is. Ehhez az olasz desszerthez csupán tejre, valamilyen sűrítő anyagra (pl. agar-agar), cukorra és egy kis vaníliakivonatra lesz szükséged. A tetejét pedig díszítheted bármilyen gyümölcsös, esetleg karamellás öntettel. Ne félj az epren kívül más gyümölcsökkel is kísérletezni!

Hozzávalók

¾ csésze tejszín vagy tej
1 csésze Danone natúr joghurt
2 evőkanál cukor
½ teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál Agar-agar
2 evőkanál gyümölcs
díszítéshez málna, eper vagy áfonya

elkészítés

Vajazz ki 6 kis poharat.
A mérőpohárban keverd össze az agar-agart és a mandulatejet.
Egy közepes lábasban folyamatos kavarás mellett forrald fel a mandulatejet.
Öntsd ki a joghurtot, majd tedd bele a cukrot, a tejszínt vagy tejet és keverd addig, míg egyenletes nem lesz.
Add hozzá a vanília kivonatot.
Egyenlően oszd el a keveréket a poharakban.
Tedd be 20 percre a fagyasztóba a poharaharakat, és néha keverd meg.
Hűtve, gyümölcsökkel díszítve tálald.

A SZAKÁCS TIPPJE

A krémesebb textúráért hagyd a hűtőben több órán keresztül - akár 2 napig is eláll a hűtőben.