A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Epres-áfonyás parfé
Unod már a fagyit és a jégkrémet? Készíts helyettük parfét! Egy meleg, nyári napon a vendégeid ugyanolyan hálásak lesznek érte! Csak négy hozzávalóra lesz szükséged a recept elkészítéséhez: joghurt, méz, gyümölcsös, és egy kis granola. Elkészítés után érdemes rögtön tálalni is, hogy a granola roppanós maradjon. Nem muszáj az áfonyához és az eperhez ragaszkodnod: kipróbálhatod bármilyen gyümölccsel. |
Hozzávalók
1 csésze Danone natúr joghurt |
½ csésze granola |
¼ csésze friss vagy fagyasztott áfonya |
¼ csésze friss vagy fagyasztott eper |
1 teáskanál méz |
elkészítés
Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, olvaszd ki. A friss gyümölcsöt mosd meg. Lassú tűzön főzd össze a gyümölcsöket és a mézet. Főzési idő: 10 perc. Hagyd kihűlni a gyümölcsöt majd tedd bele egy turmixgépbe és turmixold össze. Több pohárkába régetezd a hozzávalókakt a következő sorrendben: joghurt, granola, gyümölcsmix. Ismételd a második rétegtől, amíg a pohár tele nem lesz. Azonnal tálald, hogy a granola ropogós maradjon. |
A SZAKÁCS TIPPJE
Kísérletezz különböző gyümölcsökkel! Bármilyen gyümölccsel elkészítheted, legyen az friss vagy fagyasztott. Ha friss gyümölcsöt használsz, a főzést ki is hagyhatod, egyszerűen rétegezd a gyümölscöket a pohárba. |