Citromos piskóta

Ha a vajas piskótát már unod, bolondítsd meg egy kis citrommal és joghurttal! Csak néhány hozzávalóra lesz szükséged, és már kész is a sütemény a délutáni kávé vagy tea mellé. Ez a piskóta melegen tálalva a legfinomabb.

Hozzávalók

½ csésze liszt
⅓ csésze Danone Natúr joghurt
1 darab nagy tojás
1 evőkanál méz
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál olaj
3 teáskanál citromlé
1 teáskanál citromhéj
5 csepp vanília kivonat
Díszítéshez:
⅓ csésze porcukor
1-2 teáskanál citromlé

elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, és a sót.
Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a citromhéjat és a vaníliakivonatot.
A száraz hozzávalókat add hozzá a fenti keverékhez és add hozzá az olajat is.
A teljes keveréket öntsd bele egykivajazott sütőrformába.
Süsd 20 percig és végezz késpróbát.
Egy tálban készítsd el a mázat: keverd el a porcukrot és a citromlevet, amíg krémes nem lesz.
Miután a piskóta kihűlt, a mázatoszlasd el a tetején.

A SZAKÁCS TIPPJE

Kísérletezhezz különböző ízű joghurtokkal!