A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Citromos piskóta
Ha a vajas piskótát már unod, bolondítsd meg egy kis citrommal és joghurttal! Csak néhány hozzávalóra lesz szükséged, és már kész is a sütemény a délutáni kávé vagy tea mellé. Ez a piskóta melegen tálalva a legfinomabb. |

Hozzávalók
½ csésze liszt |
⅓ csésze Danone Natúr joghurt |
1 darab nagy tojás |
1 evőkanál méz |
1 teáskanál sütőpor |
3 evőkanál olaj |
3 teáskanál citromlé |
1 teáskanál citromhéj |
5 csepp vanília kivonat |
Díszítéshez: |
⅓ csésze porcukor |
1-2 teáskanál citromlé |
elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Keverd össze a lisztet, a sütőport, és a sót. Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. A száraz hozzávalókat add hozzá a fenti keverékhez és add hozzá az olajat is. A teljes keveréket öntsd bele egykivajazott sütőrformába. Süsd 20 percig és végezz késpróbát. Egy tálban készítsd el a mázat: keverd el a porcukrot és a citromlevet, amíg krémes nem lesz. Miután a piskóta kihűlt, a mázatoszlasd el a tetején. |
A SZAKÁCS TIPPJE
Kísérletezhezz különböző ízű joghurtokkal! |