A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Banános joghurtos muffin
Egyszerű banános muffin recept újragondolva, joghurttal és teljes kiőrlésű liszttel! Ha már barnul a banán héja, akkor ez egy tuti recept, hogy felhasználd. A banán krémes állagot és finom édes ízt kölcsönöz a süteménynek, frissen, melegen fenséges! |

Hozzávalók
1 ½ csésze teljes kiörlésű liszt |
3 db banán |
2 db tojás |
⅓ csésze Danone Natúr joghurt |
1 evőkanál mandulatej |
½ csésze méz |
1 teáskanál vanília kivonat |
1 evőkanál repce vagy napraforgó olaj |
¼ csésze szeletelt pekándió |
1 teáskanál szódabikarbóna |
1 csipet só |
elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Egy közepes keverőtálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot, az olajat, a tojást. Lassan add hozzá a száraz hosszávalókat a keverékhez és finoman keverd el benne őket. Add hozzá a pekándiót a tésztához és keverd el benne teljesen. Vajazz ki 12 muffinformát vagy tegyél bele muffinpapírt. Oszd el a keveréket egyenlően a muffinformákban. Tedd be a sütőbe és süsd 20 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. |
A SZAKÁCS TIPPJE
A muffin frissen, melegen a legfinomabb, de ne feledd, hogy le is fagyaszthatod, és felmelegítve később is fogyaszthatod. |