Banános joghurtos muffin

Egyszerű banános muffin recept újragondolva, joghurttal és teljes kiőrlésű liszttel! Ha már barnul a banán héja, akkor ez egy tuti recept, hogy felhasználd. A banán krémes állagot és finom édes ízt kölcsönöz a süteménynek, frissen, melegen fenséges!

Hozzávalók

1 ½ csésze teljes kiörlésű liszt
3 db banán
2 db tojás
⅓ csésze Danone Natúr joghurt
1 evőkanál mandulatej
½ csésze méz
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál repce vagy napraforgó olaj
¼ csésze szeletelt pekándió
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
Egy közepes keverőtálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot, az olajat, a tojást.
Lassan add hozzá a száraz hosszávalókat a keverékhez és finoman keverd el benne őket.
Add hozzá a pekándiót a tésztához és keverd el benne teljesen.
Vajazz ki 12 muffinformát vagy tegyél bele muffinpapírt.
Oszd el a keveréket egyenlően a muffinformákban.
Tedd be a sütőbe és süsd 20 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.

A SZAKÁCS TIPPJE

A muffin frissen, melegen a legfinomabb, de ne feledd, hogy le is fagyaszthatod, és felmelegítve később is fogyaszthatod.