Ambrózia saláta

Ambrózia, az istenek eledele: ezzel a névvel csak isteni desszert készülhet! Az amerikai ereedtű desszert a nyár slágere lehet, hiszen nem áll másból, mint sok-sok gyümölcsből, joghurtból és egy kis pillecukorból. Ízesítéshez adj hozzá fahéjat és őrölt szerecsendiót. Ha pedig nem gyerekek részére készül, bolondítsd meg cseresznyelikőrrel is!  

Hozzávalók

1 csésze ananász (friss vagy konzerv)
1 csésze mandarin (friss vagy konzerv)
1 csésze kiwi
½ csésze piros szőlő
½ csésze grapefruit
½ csésze mini pillecukor
⅔ csésze Epres Danone joghurt
2 evőkanál aprított pekándió
2 evőkanál cseresznyelikőr
2 csipet őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál fahéj

elkészítés

Készítsd elő az ananász és a mandarint.
Ha konzervet használsz, a lé egy kis részét őrizd meg, hogy később hozzá tudd adni a salátához.
Mosd meg a szőlőt és vagdosd ketté a szemeket. Hámozd meg a kiwit és a grapefruitot, majd kockázd fel őket.
Keverd össze az ananász és mandarin darabokat a darabolt szőlőt és az aprított pekándiót.
Add hozzá a szerecsendiót, a fahéjat és a pillecukrot.
Add hozzá a joghurtot és a megőrzött gyümölcslevet, de ne áztasd el teljesen a gyümölcsket.
Kanalazd át a keveréket kis desszertes tálkákba és a tetejét díszítsd cseresznyével.
Legfeljebb egy óráig tárold a hűtőben.

A SZAKÁCS TIPPJE

Cseréld le az epres joghurtot valamilyen más ízre. Díszítésnek tegyél a saláta tetejére néhány mentalevelet,