Joghurtos gyümölcssaláta

A gyümölcssaláta elkészítésénél nincs egyszerűbb dolog a világon, még akkor sem, ha egy joghurtos gyümölcssalátáról van szó. Csak darabold fela választott gyümölcsöket, és öntsd nyakon a mézes-narancsleves keverékkel. A joghurtot használhatod díszítésre, de akár bele is teheted a gyümölcssalátába.

Hozzávalók

1 pohár Danone joghurt
½ csésze áfonya
½ csésze málna
½ csésze eper
½ csésze szőlő
1 fürt kis banán
3 evőkanál narancslé
½ evőkanál méz
¼ teáskanál vaníliakivonat
¼ teáskanál fahéj
1 csipet cayenne bors

elkészítés

Készítsd elő és darabold fel a banánt, a szőlőt, és az epret.
Keverd össze a feldarabolt gyümölcsöket az áfonyával és a málnával egy nagy keverőtálban.
Öntsd össze a narancslevet, a mézet, a vaníliakivonatot, a fajéjat és a cayenne borsot, és addig keverd, amíg a méz teljesen fel nem oldódik, a fűszerek pedig jól el nem oszlanak.
Ezt a narancsleves keveréket öntsd rá a gyümölcsökre.
A salátát dísztheted a joghurttal,vagy akár bele is keverheted.
A gyümölcssaláta akkor lesz a legfinomabb, ha az összeállítás után beteszed a hűtőbe egy egész éjszakára, hogy az ízek összeérjenek!

A SZAKÁCS TIPPJE

A receptet rengeteg módon fel lehet dobni. Kísrletezz különböző szezonális gyümölcsökkel (pl. mangó vagy dinnye) és adj hozzá egy kis bazsalikomot az igazán egyedi íz érdekében!