A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Joghurtos gyümölcssaláta
A gyümölcssaláta elkészítésénél nincs egyszerűbb dolog a világon, még akkor sem, ha egy joghurtos gyümölcssalátáról van szó. Csak darabold fela választott gyümölcsöket, és öntsd nyakon a mézes-narancsleves keverékkel. A joghurtot használhatod díszítésre, de akár bele is teheted a gyümölcssalátába. |
Hozzávalók
1 pohár Danone joghurt |
½ csésze áfonya |
½ csésze málna |
½ csésze eper |
½ csésze szőlő |
1 fürt kis banán |
3 evőkanál narancslé |
½ evőkanál méz |
¼ teáskanál vaníliakivonat |
¼ teáskanál fahéj |
1 csipet cayenne bors |
elkészítés
Készítsd elő és darabold fel a banánt, a szőlőt, és az epret. Keverd össze a feldarabolt gyümölcsöket az áfonyával és a málnával egy nagy keverőtálban. Öntsd össze a narancslevet, a mézet, a vaníliakivonatot, a fajéjat és a cayenne borsot, és addig keverd, amíg a méz teljesen fel nem oldódik, a fűszerek pedig jól el nem oszlanak. Ezt a narancsleves keveréket öntsd rá a gyümölcsökre. A salátát dísztheted a joghurttal,vagy akár bele is keverheted. A gyümölcssaláta akkor lesz a legfinomabb, ha az összeállítás után beteszed a hűtőbe egy egész éjszakára, hogy az ízek összeérjenek! |
A SZAKÁCS TIPPJE
A receptet rengeteg módon fel lehet dobni. Kísrletezz különböző szezonális gyümölcsökkel (pl. mangó vagy dinnye) és adj hozzá egy kis bazsalikomot az igazán egyedi íz érdekében! |