A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. A cookie-khoz és a követéshez bármikor kiválaszthatja a beállításait. További információ a cookie-kal kapcsolats nyilatkozatban.
Ambrózia saláta
Ambrózia, az istenek eledele: ezzel a névvel csak isteni desszert készülhet! Az amerikai ereedtű desszert a nyár slágere lehet, hiszen nem áll másból, mint sok-sok gyümölcsből, joghurtból és egy kis pillecukorból. Ízesítéshez adj hozzá fahéjat és őrölt szerecsendiót. Ha pedig nem gyerekek részére készül, bolondítsd meg cseresznyelikőrrel is! |
Hozzávalók
1 csésze ananász (friss vagy konzerv) |
1 csésze mandarin (friss vagy konzerv) |
1 csésze kiwi |
½ csésze piros szőlő |
½ csésze grapefruit |
½ csésze mini pillecukor |
⅔ csésze Epres Danone joghurt |
2 evőkanál aprított pekándió |
2 evőkanál cseresznyelikőr |
2 csipet őrölt szerecsendió |
1/2 teáskanál fahéj |
elkészítés
Készítsd elő az ananász és a mandarint. Ha konzervet használsz, a lé egy kis részét őrizd meg, hogy később hozzá tudd adni a salátához. Mosd meg a szőlőt és vagdosd ketté a szemeket. Hámozd meg a kiwit és a grapefruitot, majd kockázd fel őket. Keverd össze az ananász és mandarin darabokat a darabolt szőlőt és az aprított pekándiót. Add hozzá a szerecsendiót, a fahéjat és a pillecukrot. Add hozzá a joghurtot és a megőrzött gyümölcslevet, de ne áztasd el teljesen a gyümölcsket. Kanalazd át a keveréket kis desszertes tálkákba és a tetejét díszítsd cseresznyével. Legfeljebb egy óráig tárold a hűtőben. |
A SZAKÁCS TIPPJE
Cseréld le az epres joghurtot valamilyen más ízre. Díszítésnek tegyél a saláta tetejére néhány mentalevelet, |